Цените на петрола се повишиха за втори пореден ден в

...
Цените на петрола се повишиха за втори пореден ден в
Коментари Харесай

Спадът на запасите в САЩ подкрепи цените на петрола*

Цените на петрола се покачиха за втори следващ ден в четвъртък, откакто по-голямото от предстоящото стесняване на запасите от недопечен нефт и бензин в Съединени американски щати удостовери вероятностите за устойчиво търсене на гориво, съобщи Ройтерс.

 Към 8:20 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,10 $, или 0,13%, до 75,29 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,12 $, или 0,16%, до 73,22 $ за барел. цените на двата бенчмарка напреднаха надлежно с 0,5% и 0,3%

Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати регистрира спад със 7,9 млн. барела на петролните складови ресурси в седмицата до 18 юни. Така американските ресурси от недопечен нефт доближиха 459,1 млн. барела, което е най-ниското равнище от март 2020 година Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад от 3,9 млн. барел.

Още по-голяма изненада бе свиването на запасите от бензин с 2,9 млн. барела при упования за растеж от 833 хиляди барела.

„ Тези данни са окуражаващи, защото спадът е освен при запасите от недопечен нефт, само че и при тези от бензин. Това допуска устойчиво търсене и лимитирано предложение “, разяснява Тетсу Емори, основен изпълнителен шеф на Emori Fund Management Inc.

„ Освен в случай че идната седмица от ОПЕК+ не решат да покачат доставките повече от предстоящото за август и идващите месеци, цените на петрола ще останат в диапазона на актуалните си високи равнища за известно време. “, добави той.

Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, ще се срещнат на 1 юли, с цел да преценяват дали от август да отстранен още от съкращенията на добива, въведени предходната година поради пандемията. Според източници от организацията към момента не е взето решение.

Брентът е поскъпнал с повече от 4% от началото на годината на фона на тези съкращения и възстановяващото се търсене след премахването на редица ограничаващи ограничения против COVID-19 по света, като някои анализатори предвиждат растеж на цената на сорта до 100 $ за барел.

На пазара се отрази и напредъка по договарянията за иранската нуклеарна договорка. В сряда Техеран съобщи, че Съединени американски щати са се съгласили да отстранен всички наказания против износа на нефт от Иран, само че от Вашингтон разясниха, че „ нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде контрактувано “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР