Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник
Коментари Харесай

Цените на петрола се върнаха в зелената територия

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в понеделник на фона на позитивните знаци за световния стопански напредък, които поддържат търсенето, написа Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,93 $, или 1,12%, до 83,67 $ за барел, откакто предходната седмица изгуби близо 2% от цената си. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,02 $, или 1,26%, до 82,29 $ за барел, следвайки седмичен спад от 3%.

През уикенда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства  решението на Конгреса да утвърди инфраструктурния му проект на стойност един трилион $, който ще поддържа растежа и търсенето на горива.

Растежът на износа на Китай се забави през октомври, само че надмина прогнозите на анализаторите, подсилен от възходящото световно търсене преди зимния сезон, както и подобренията по веригата на доставки.

„ Може да чакаме цялостният напредък на световния БВП да поддържа търсенето на сила “, разяснява Автар Санду от Phillip Futures, като добави, че цените могат да набъбнат още повече.

Търсенето на самолетно гориво също е на път да се увеличи, защото от ден на ден държавни управления улесняват пътуването по въздух.

Миналата седмица Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като ОПЕК+ се контракти за проектите да усили добива с 400 000 барела на ден от декември, пренебрегвайки апелите на американския президент Джо Байдън за ускорение на производството.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР