Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на признаци за подобряване на търсенето на горива

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък на фона на признаци за възстановяване на търсенето на горива, съобщи Ройтерс.

Печалбите обаче бяха лимитирани, защото пазарът чака от ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати по отношение на вероятностите за повишение на лихвите в тирада по-късно денем.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,79 $, или 0,80%, до 100,1 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,80 $, или 0,86%, до 93,32 $ за барел. Двата сорта поевтиняха с към 2 $ в четвъртък.

Въпреки несигурността по отношение на темповете на повишение на лихвените проценти в Съединените щати за справяне с растящата инфлация, терзанията по отношение на унищожаването на търсенето на нефт понижиха тази седмица, поставяйки петролните примери напът към седмичен растеж от към 3%.

Анализаторите на ANZ Research обявиха, че мненията на някои чиновници на централната банка на Съединени американски щати преди речта на ръководителя Джеръм Пауъл в петък са хвърлили сянка върху икономическата среда.

„ Въпреки това се появяват признаци на мощно търсене “, показаха анализаторите на ANZ Research в записка, цитирайки данни за растеж на пътния трафик.

„ Последните данни за показателя на тапите от TomTom демонстрират, че равнищата на трафик в Азиатско-тихоокеанския район, Европа и Северна Америка означават мощен седмичен растеж през седмицата до 24 август. “

Нивата на тапите в Китай също се възвърнаха, споделят от ANZ, цитирайки данни на Baidu.

Перспективата Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) да ограничи добива, с цел да компенсира увеличението на производството от Иран, също поддържа цените.

Според източници на Ройтерс евентуалните съкращения на производството на ОПЕК+, разисквани тази седмица от Саудитска Арабия, евентуално ще съвпаднат с връщането на Иран на петролните пазари, в случай че страната подписа нуклеарна договорка със Запада.

„ Пазарите на недопечен нефт може да продължат да намират поддръжка “, сподели Тина Тенг, анализатор в CMC Markets, защото картелът за доставки алармира, че ще понижи производството, в случай че цените на петрола отслабнат.

Техеран преразглежда отговора на Вашингтон на направеното от Европейския съюз дефинитивно предложение за възкръсване на нуклеарна договорка, като Европейски Съюз чака отговор скоро. Не е ясно обаче какъв брой бързо ще се възобнови износът на ирански нефт, в случай че бъде реализирано съглашение.

Ако глобите против Иран бъдат отстранени, на Техеран може да му отнеме към година и половина, с цел да доближи цялостния си потенциал от 4 милиона барела дневно, което е с 1,4 милиона барела повече от настоящия му рандеман.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР