Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за четвърти пореден ден

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък до най-високите си равнища от повече от 13 месеца  и са на път да завършат четвърта поредна сесия с растеж, съобщи Ройтерс. Резултатите пристигнаха на фона на обещанието за поддържане на хлабава парична политика от Федералния запас и по-ниското произвеждане на недопечен нефт в Съединени американски щати.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,19 $, или 0,28%, до 67,23 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,16 $, или 0,25%, до 63,41 $ за барел.

Уверението от страна на Фед, че лихвите ще останат ниски за известно време, увеличи апетита на вложителите за рискови активи.

„ Коментарите на ръководителят на Фед Джером Пауъл от вторник най-вероятно са помогнали, само че настройките на петролния пазара към този момент са по-оптимистични, като упованията са за стягане на петролния баланс “, разясняват от ING.

От Енергийна осведомителна администрация оповестиха, че поради невижданата зимна стихия в Тексас производството на недопечен нефт в Съединени американски щати е паднало с 10%, или 1 млн. барела дневно, през предходната седмица.

Запасите от гориво на най-големият консуматор на нефт също може да се свият, защото продукцията на рафинериите е достигнала най-ниските си равнища от септември 2008 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР