Цените на петрола се повишиха в днешната, последна за годината

...
Цените на петрола се повишиха в днешната, последна за годината
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха

Цените на петрола се покачиха в днешната, последна за годината азиатска търговия. Въпреки това, черното злато се е отправило към 10-процентов ценови спад през 2023 година, което би било първо годишно поевтиняване на петрола от две години, защото геополитическо напрежение, съкращения на производството и световни ограничения за ограничение на инфлацията провокираха бурни съмнения в котировките тази година, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, набъбнаха с 48 цента или 0,6 на 100 до 77,63 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се повиши с 37 цента или 0,5 на 100 до 72,14 $ за барел.

Цените на петрола се стабилизираха, откакто повече корабни компании оповестиха, че се приготвят да върнат корабите си към курсове през Червено море. Големите превозвачи стопираха да употребяват маршрута, защото не престават офанзивите против плавателни съдове от страна на йеменските хуси.

В края на годината обаче и двата бенчмарка са се насочили към най-ниските си равнища от 2020 година, когато пандемията подкопа търсенето и потопи цените. Намаляването на производството от страна на ОПЕК+ се оказа незадоволително, с цел да поддържа цените на петрола високи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР