Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия и

...
Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия и
Коментари Харесай

Цените на петрола поеха нагоре

Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия и се насочиха към първия си седмичен растеж от два месеца. Котировките на черното злато поеха по възходяща посока, след като Международната организация по силата (МАЕ) ревизира нагоре прогнозата си за световното търсене на нефт през идната година, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 40 цента до 77,01 $ за барел. Американския лек недопечен нефт нарастна също с 40 цента до 71,98 $ за барел.

И двата бенчмарка са на път към непретенциозно седмично покачване, за което помогнаха и сигналите от Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати, което алармира, че евентуално ще стартира понижаване на лихвените проценти през 2024 година.

" Цените на петрола може да набъбнат предвид на търсенето, заради усъвършенстваните условия на ликвидност след внезапната смяна на тона на УФР ", сподели Келвин Уонг, анализатор в " Оанда корпорейшън " (Oanda Corporation).

Световното ползване на нефт ще нарасне с 1,1 милиона барела на ден през 2024 година, разгласи МАЕ в най-новия си месечен отчет. Прогнозата е със 130 000 барела на ден над миналата оценка на организацията.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР