Цените на петрола се повишават в днешната търговия заради опасенията

...
Цените на петрола се повишават в днешната търговия заради опасенията
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да върви нагоре

Цените на петрола се покачват в днешната търговия поради опасенията за по-ниско предложение, защото главните производители поддържат съкращенията на производството, както и заради признаците за по-силен стопански напредък в Съединени американски щати - най-големия консуматор на нефт в света, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 31 цента или 0,4 на 100 до 89,66 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт прибавиха 30 цента или 0,4 на 100 до 85,73 $ за барел.

Вчера и двата договора регистрираха растеж четвърти следващ търговски ден и затвориха в сряда на най-високото им равнище от края на октомври.

Среща на висши министри от Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници (ОПЕК+), в това число Русия, резервира политиката си на понижени доставки на нефт непроменена в сряда и притисна някои страни да усилят спазването на съкращенията на добива.

Вчера президентът на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати Джером Пауъл беше внимателен по отношение на бъдещите понижения на лихвените проценти заради последните данни, показващи по-висок от предстоящото растеж на работните места и инфлация.

Коментарите бяха позитивни за петрола, тъй като демонстрираха стабилен стопански напредък в Съединени американски щати, сподели Роб Хауърт, старши капиталов пълководец за групата за ръководство на активи на " Ю Ес Банк " (U.S. Bank).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР