Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха на фона на прогнозите за търсенето

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на упованията, че през идната година растежът на предлагането ще изпревари този на търсенето, макар че прогнозите са разновидността Омикрон да не ограничи подвижността толкоз внезапно, колкото предходните разновидности на ковид, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,77 $, или 1,04%, до 72,93 $ за барел, откакто миналата сесия загуби 0,69 $ от цената си. Цената на американският лек недопечен нефт WTI се намали с 0,91 $, или 1,29%, до 69,82 $ за барел, откакто във вторник изтри 0,56 $ от цената си.

Вчера Международната организация по енергетика (МАЕ) съобщи, че възходящия брой на инфектираните с COVID-19 и появяването на разновидността Омикрон ще подкопае световното търсене на нефт в миг, в който производството ще се усили, изключително в Съединени американски щати, като предлагането ще надмине търсенето най-малко до края на идната година.

В понеделник обаче Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) увеличи прогнозата си за търсенето през първото тримесечие на 2022 година

„ Мечата прогноза на МАЕ за пазара е в внезапен контрастност с по-позитивното мнение на ОПЕК, която разгласява месечната си прогноза по-рано тази седмица. Разминаването допуска, че волатилността евентуално ще остане висока в кратковременен проект ", разяснява анализатори на ANZ.

На пазара се отрази и повишаването на щатския $.По-силният $ прави вносът на нефт по-скъп за страните, употребяващи други валути на вътрешния си пазар, което води до спад на търсенето.

Пазарите чакат резултата от основната среща на Федералния запас на Съединени американски щати в сряда за сигнали по кое време централната банка може да увеличи лихвените проценти.

Междувременно данни на Американския петролен институт демонстрираха, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са намалели с 815 хиляди барела през седмицата, завършила на 10 декември. Прогнозите на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад от 2,1 млн. барела

Запасите от дестилати са намалели с 1 млн. барела по отношение на прогнозите за растеж от 700 хиляди барела, а запасите на бензин са нарастнали с 426 хиляди барела, което е по-малко от предстоящото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР