Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник
Коментари Харесай

Петролът поевтинява на фона на разочароващи икономически данни от Китай

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник на фона на по-слабите от предстоящото данни за фабричната активност от Китай и заради опасенията, че разширението на ограниченията против разпространяването на COVID-19 в страната ще понижи търсенето.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,93 $, или 0,97%, до 94,84 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,85 $, или 0,97%, до 85,05 $ за барел. Двата сорта поевтиняха надлежно с 1,2% и 1,3% в петък.

Фабричната интензивност в Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света, ненадейно спадна през октомври, сподели публично изследване в понеделник. Това се дължи значително на отслабналото световно търсене на артикули и ограничаващите ограничения против ковид, които наранена производството.

Според данните на китайското Национално статистическо бюро показателят на мениджърите по поръчките PMI за индустрията  се е намалил до 49,2 пункта през септември по отношение на 50,1 пункта през август. Така той е паднал под прага от 50 пункта, който разделя свиването от растежа.

Строгите ограничавания на COVID-19 в Китай понижиха икономическата и бизнес интензивност, ограничавайки търсенето на нефт. Вносът на недопечен нефт в Китай за първите три тримесечия на годината падна с 4,3% по отношение на същия интервал на миналата година – първият годишен спад за този интервал най-малко от 2014 година

Допълнителен риск за търсенето на нефт идва от Европа, сподели анализаторът на CMC Markets Леон Ли, защото континентът „ евентуално ще влезе в криза тази зима “.

Еврозоната евентуално навлиза в криза, като бизнес интензивността й през октомври се свива най-бързо от близо две години, сочи изследване на S&P Global. Това се дължи на обстоятелството, че възходящите разноски за живот карат потребителите да бъдат внимателни и понижават търсенето.

В същото време представителите на Европейската централна банка не престават да стоят зад проектите за продължение на повишението на лихвените проценти, даже в случай че това тласне блока към криза и провокира политическо неодобрение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР