Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на силния добив и опасенията за търсенето

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък на фона на опасенията на вложителите, че нападателните нараствания на лихвените проценти от водещите централни банки ще забавят икономическия напредък и ще понижат търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Към 9:15 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,59 $ за, или 0,62%, до 95,05 $ за барел, до момента в който  цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,63 $, или 0,70%, до 88,92 $ за барел.

„ Нарастващите страхове по отношение на отслабването на търсенето на горива заради агресивното повишение на лихвените проценти от централните банки в Съединени американски щати и в Европа надвиха над опасенията по отношение на лимитираното световно предложение “, разяснява Хироюки Кикукава, общоприет управител на проучванията в Nissan Securities.

Скорошните признаци на уязвимост в китайската стопанска система и по-строгите пандемични ограничавания в страната също натежаха на пазара, добави той.

Фабричната интензивност в Китай се сви за първи път от три месеца през август на фона на отслабващо търсене, до момента в който дефицитът на електрическа енергия и новите огнища на COVID-19 доведоха до спирания на производството, сподели изследване на частния бранш.

Южнокитайският софтуерен център Шънджън стегна ограниченията против разпространяването на COVID-19, защото броя на инфектираните в града продължава да пораства,.

На пазара се отразява и възходящото произвеждане, както от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), по този начин и в Съединените щати.

Добивът на ОПЕК доближи 29,6 милиона барела дневно през последния месец, демонстрира изследване на Ройтер, до момента в който добивът в Съединени американски щати набъбна до 11,82 милиона барела дневно през юни. Това са най-високите равнища на рандеман за съответните райони от април 2020 година

Въпреки това пазарът на нефт ще има дребен остатък от единствено 0,4 милиона барела дневно през 2022 година, доста по-малко от плануваното по-рано, сочат оценките на ОПЕК+.

Междувременно Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати заяви, че запасите от недопечен нефт в страната са намалели с 3,3 милиона барела през последната седмица, до момента в който запасите от бензин са се свили с 1,2 милиона барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР