Цените на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия днес,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия днес,
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха

Цените на петрола се намалиха в ранната азиатска търговия през днешния ден, откакто се покачиха с повече от 2 на 100 в петък, защото вложителите се концентрираха върху краткосрочните опасения за търсенето, произлизащи от значими идни данни за инфлацията в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Цената на сорта Брент от Северно море се намали със 74 цента или 0,9 на 100 до 85,65 $ за барел до към 6 часа българско време, след растеж от 2,2 на 100 в петък.

Американският лек недопечен нефт загуби 73 цента или 0,9 на 100 до 78,99 $ за барел, откакто се увеличи с 2,1 на 100 в предходната сесия.

" Петролът поевтинява, защото търговците на сила чакат евентуално намаляване на вероятностите за търсене на недопечен нефт, защото предстоящите данни за инфлацията в Съединени американски щати могат да накарат Управлението за федерален запас да затегне политиката доста по-агресивно ", сподели Едуард Моя, старши анализатор в компанията за търговия с финансови принадлежности " Оанда " (OANDA).

Освен това възобновяването на износа на азербайджански нефт в неделя на турския терминал Джейхан също облекчи опасенията за доставките, сподели анализаторът Тина Тенг от " СиЕмСи Маркетс " (CMC Markets).
Терминалът беше развален при разрушителните трусове, които удариха Турция и Сирия предходната седмица. 

На седмична база двата сорта се покачиха с повече от 8 на 100 предходната седмица, подкрепени от оптимизма по отношение на възобновяване на търсенето в Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света, след премахването на рестриктивните мерки, свързани с КОВИД-19 през декември, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР