Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия, след като

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия, след като
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия след увеличението на петролния резерв на САЩ

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия, откакто данните за огромно повишаване на петролния запас на Съединени американски щати надвиха над очакванията за реализиране на комерсиално съглашение сред Вашингтон и Пекин, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 29 цента или 0,5 на 100 до 56,94 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море поевтиня с 36 цента или 0,6 % до 62,60 $ за барел.

Петролният запас на Съединени американски щати се е нараснал с 4,3 милиона барела през седмицата, завършила на 1 ноември до 440,5 милиона барела, сочат данни на Американския институт по петрола. Това е близо три пъти повече от плануваното от анализаторите нарастване от 1,5 милиона барела.

Официалните данни на Службата за енергийна информация ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Все отново очакванията за пробив в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, двете най-големи потребителки на нефт, възпират спада на цените на суровината, отбелязва Ройтерс.

Търсенето на нефт в страните със мощно развита индустрия ще премине от лек напредък към намаляване след 2020 година, а Индия и Китай ще поддържат растежа на петролното ползване през идващите десетилетия. Това предвижда Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) в оповестения през вчерашния ден годишен отчет за вероятностите на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР