Цените на петрола са стабилни в четвъртък на фона на

...
Цените на петрола са стабилни в четвъртък на фона на
Коментари Харесай

Цените на петрола остават стабилни след силните данни за търговията на Китай

Цените на петрола са постоянни в четвъртък на фона на оптимистичните данни за китайската търговия и откакто отчетът за запасите в Съединени американски щати сподели по-слабо от предстоящото нарастване на запасите от недопечен нефт и съществено стесняване при горивата, написа Ройтерс.

Въпреки това упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати може да отсрочи разхлабването на политиката си помрачиха леко настроенията на петролния пазар.

Фючърсите върху европейския вид Брент поевтиняват нищожно със 7 цента, или 0,08%, до 82,89 $ за барел, до момента в който цената на фючърсите върху американския лек недопечен нефт WTI се намалява с 5 цента, или 0,06%, до 79,08 $ за барел, макар че растежът на вноса и износа на Китай надмина прогнозите.

„ Данните за комерсиалния баланс на Китай са позитивен знак за вероятностите за търсенето на нефт “, споделя самостоятелният анализатор Тина Тън. Тя обаче прибавя, че настроенията за отбягване на риска преобладават на финансовите пазари, защото акциите на Wall Street поевтиняват.

Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света, регистрира растеж от 5,1% на вноса през първите два месеца на 2024 година по отношение на година по-рано до към 10,74 млн. барела на на ден, демонстрират митнически данни в четвъртък, защото рафинериите са купували интензивно недопечен нефт, с цел да се оправят с продажбите на горива по време на китайската Нова година.

Износът на рафинирани артикули от Китай в интервала от януари до февруари е понижен с 30,6% на годишна база до 8,82 млн. тона, намалявайки предлагането за международните пазари.

Оптимистичните данни за търговията от Китай, втората по величина стопанска система в света, демонстрират, че подобрението при търговията e окуражаващо за управляващите, които се пробват да поддържат затрудненото икономическо възобновяване.

И двата бенчмарка на петролния пазар нарастнаха с към 1% в сряда, откакто стана ясно, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали за шеста поредна седмица, увеличавайки се с 1,4 млн. барела, само че доста по-слабо от покачването от 2,1 млн. барела, планувано от анализатори, интервюирани от Ройтерс.

Запасите от бензин и дестилати са намалели повече от предстоящото, демонстрират още данните на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати.

Пазарите към този момент се приготвят за риска първото понижение на лихвения % от Федералния запас на Съединени американски щати да бъде отсрочено за втората половина на тази година, съгласно изследване на Ройтерс измежду валутни стратези.

Председателят на Фед Джером Пауъл съобщи, че продължаващият прогрес във връзка с инфлацията " не е обезпечен ", макар че централната банка на Съединени американски щати към момента чака да понижи главния си лихвен % през тази година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР