Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък сутринта

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък сутринта
Коментари Харесай

Петролът скочи над 60 долара за барел

Цените на петрола от еталонните международни марки в четвъртък сутринта се намаляват след скок в сряда, който бе на мощен от офанзивата с дронове над обекти в Саудитска Арабия.

Декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняват с $0,25 - до $60,92 за барел. В сяда тяхната цена излетя $1,47 (с 2,46%), достигайки при закриването на сесията $61,17 за барел.

Котировките на американския WTI за декември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадат с $0,44 - до $55,53 за барел. В хода на вчерашната търговия цената на тези договори подскочи с 1,49 (2,73%), до равнище от $55,97 за барел.

В сряда цената на двете международни марки нефт се изкачи до оптималната стойност за последния месец.

Позитивни за пазара станаха данните на енергийното министерство на Съединени американски щати, съгласно които стоковите ресурси в страната през предходната седмица са се съкратили с 1,699 млн. барела. По този метод те спадат за първи път от шест седмици насам. В същото време стоковите ресурси от бензин са се понижили с 3,107 млн. барела, а от дестилати - с 2,715 млн. барела. Експертите чакаха растеж на запасите от суровината с над 4 млн. барела

Цената на петрола остава доста сензитивна към хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и проблемите на световната стопанска система. Според анализатори срещата на двамата водачи - Тръмп и Си Дзинпин, по време на форума на Азиатско-тихоокеанското съдействие през ноември ще бъде сериозен миг и за петролния пазар, доколкото ще станат ясни вероятностите на съглашението сред двете най-големи стопански системи в света. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР