Цените на петрола от еталонните световни марки продължават да растат

...
Цените на петрола от еталонните световни марки продължават да растат
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва в очакване решенията на ОПЕК+

Цените на петрола от еталонните международни марки не престават да порастват във вторник след внезапния им скок по време на предходната сесия. Тази динамичност на котировките бе провокирана от упованията за редуциране на добива от страните, участници в пакта ОПЕК+.

Стойността на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $62,27 за барел, с $0,58 над равнището от затваряне на вчерашната сесия. В понеделник тези договори нарастнаха с $2,23 (3,75%) - до $61,69 за барел.

Американският пример WTI с доставка януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нараства с $0,53 - до $53,48 за барел. По време на търговията през вчерашния ден контрактите повишиха цената си с $2,02 (3,97%) - до $52,95 за барел.

Както бе обявено по-рано, Русия и Саудитска Арабия се договориха да продължат действието на съглашението за редуциране на добива, за което заяви Владимир Путин на конференцията след срещата на Г 20 в Аржентина.

Експерти на Goldman Sachs, представени от M arketWatch, считат, че страните от ОПЕК и Русия би трябвало да понижат добива с 1,3 млн. барела на денонощие, с цел да нивелират значителното сезонно увеличение на запасите до едно приблизително за последните 5 години равнище.

Подръж сподели петролния пазар оказва и отслабването на напрежението в комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

Освен това, управляващите на канадската провинция Алберта, най-големия петролодобивен район на страната, взе решение да се понижи производството с 8,7 на 100 от 1 януари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР