Цените на петрола незначително се понижават в петък: сред сдържащите

...
Цените на петрола незначително се понижават в петък: сред сдържащите
Коментари Харесай

Петролът леко спада

Цените на петрола нищожно се намаляват в петък: измежду сдържащите фактори наблюдаващите показват растежа на добива в Съединени американски щати и яснотата по възобновяване на доставките по петролопровода Forties.

Сутринта фючърсите за сорта Brent поевтиняха с 0,12 % до $64,82 за барел.

В същото време контрактите за американския пример WTI се търгуват на равнище $58,22 за барел, с 0,24 % под цената от края на вчерашната сесия.

Доставката на нефт от марката Forties по едноименния огромен водопровод в Северно море ще се възвърне изцяло при започване на януари, заяви компанията оператор на оборудването Ineos.

Говорейки за по-дългосрочната вероятност, анализатори означават, че растежът на производството на суровината в Съединени американски щати стремглаво се приближава до 10 милиона барела на денонощие, което оказва напън върху пазара. Отново действително се появява заплахата от пренасищане на търсенето и това ще се отрази негативно върху динамичността на петролните цени, написа Ройтерс.

Но не всички отраслови специалисти са настроени толкоз песимистично. Те считат, че ограничението на добива в границите на съглашението ОПЕК+ спомогна доста да се понижат световните ресурси от суровината и да се повиши цената на суровината. Но продължаването и спазването на пакта до края на 2018 година, е наложително изискване за по нататъшното балансиране на пазара.

Експертите на банка Jefferies, покачиха прогнозите си за цените на сорта Brent от $57 до $63 за барел през 2018-а, а на WTI - от $54 до $59 за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР