Цените на новопостроените жилища в Китай са се понижили за

...
Цените на новопостроените жилища в Китай са се понижили за
Коментари Харесай

Първи спад за годината на цените на новопостроените жилища в Китай

Цените на новопостроените жилища в Китай са се намалили за първи път от началото на годината през юли. Това съставлява нов аргумент към поредицата от неподходящи данни, които сочат бърза загуба на по-широк стопански подтик и акцентират незабавната нужда от по-смела политическа поддръжка за китайския бизнес, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтес.

Ценовият спад на новопостроените жилища с 0,2 на 100 на месечна база през юли последва застоя на цените през юни, съгласно калкулации на Ройтерс, основани на данни на Националното статистическо бюро (NBS). Цените на новопостроените жилища са се намалили с 0,1 на 100 през юли по отношение на същия месец на предходната година, откакто останаха без смяна през юни.

Спадът в цените на жилищата в Китай идва на фона на влошаваща се дългова рецесия при огромните строителни компании, намаляващи вложения в парцели и продажби на жилища. Повечето анализатори чакат по-нататъшен спад в цените на жилищата и продажбите през идващите месеци, което съставлява предизвикателство пред китайските управляващи, защото доста браншове на стопанската система са изправени пред засилващ се напън на фона на отслабващо търсене.

Данните допълват редица слаби стопански индикатори през последния месец, които провокираха апели към управляващите да вкарат по-смели ограничения за поддръжка.

Имотният бранш в Китай, който до наскоро беше един от стълбовете на икономическия напредък, продължава да е в усложнение макар удължаването на финансовата поддръжка за строителните бизнесмени и тласъците за купувачите на жилища.

Сред 70 следени китайски града, в 49 е регистриран спад на цените на новите жилища през юли по отношение на юни, до момента в който при предходното месечно отчитане цените понижиха в 38 града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР