Цените на криптовалутите се покачват, след като руската рубла падна

...
Цените на криптовалутите се покачват, след като руската рубла падна
Коментари Харесай

Руснаците намират в криптовалутите спасение от сриващата се рубла


Цените на криптовалутите се повишават, откакто съветската рубла падна до рекордно ниско равнище, откакто Москва беше ударена с тежки финансови и стопански наказания.

В понеделник рублата се намали до най-ниското си равнище в историята от към 105 рубли за $, като през днешния ден те не се трансформираха доста.

През последните 24 часа биткойнът е отбелязал растеж с 13% до 34 163 $, оповестява CNN. Други криптовалути също се покачиха. „ Етириум “ с 10% през днешния ден, с цел да доближи до 2 878 $, а „ Доджкойн “ се увеличи с близо 6%.

Виртуалните валути обичайно се преглеждат като рисков залог, само че защото обичайните активи изпитват ограничавания заради геополитическото напрежение, някои анализатори считат, че те ще получат по-голяма тежест.

През последните дни размерът на търговията сред рубла и криптоактивите се е нараснал, оповестява една от най-големите тържища за криптовалути в света „ Бинанс ".

„ Руснаците могат да избегнат финасовите наказания по-лесно от всеки път. Изглежда, че вложителите се пробват да се ‚измъкнат от рублата заради нейния фрапантен спад след всички наказания “, оповестяват анализатори, представени oт CNN.

Според тях повече хора минават към тетър, а не към биткойн. Докато биткойнът е най-скъпата криптовалута в света, тетър е прочут като " постоянен ". Това е по този начин, тъй като той е привързан с щатския $, а при сегашните пазарни условия се цели по-скоро на средства, а не вложение, споделят още анализатори.

Санкциите на Съединени американски щати и Европейски Съюз разчитат в огромна степен на банките за използване на разпоредбите. Ако глобен бизнес или физическо лице желае да извърши транзакция, деноминирана в обичайни валути, като долари или евро, отговорността на банката е да маркира и блокира тези транзакции.

Но кртиптовалутите работят отвън сферата на общоприетото световно банкиране, като транзакциите се записват в блокчейн.

Какво се случва с рублата?

Сериозният спад за рублата пристигна в понеделник, когато редица страни замразиха активите си в съветската централна банка за да затруднят Русия да смекчи резултата от глобите върху някои от най-големите й кредитори и други компании.

Стъпките имат за цел да попречат на Русия да получи достъп до " фонд за черни дни ", на който съгласно публични лица Москва е очаквала да разчита по време на нашествието в Украйна. Вместо да употребява запасите за покриване на падащата рубла, Русия към този момент няма да има достъп до доста от средствата, които държи в щатски долари.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР