Цените на колите втора ръка излетяха във въздуха.Драстично поскъпване на

...
Цените на колите втора ръка излетяха във въздуха.Драстично поскъпване на
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка излетяха във въздуха

Цените на колите втора употреба излетяха във въздуха.

Драстично повишаване на колите втора употреба регистрират от автомобилния отрасъл.  Купувачите заплащат с над 40% повече при покупка на използвани коли. Търговците предизвестяват и за нов тип машинация при покупка от онлайн платформите, съобщава 

Ръстът в цените на колите втора ръка е над 40%. Експерти настояват, че за наклонността с покачването продължава да е отговорна пандемията, по време на която автомобилната промишленост беше съществено забавена.

„ Новите коли внезапно завишиха цените,  надлежно семействата в Западна Европа, които са привикнали всичко да им е на заем или лизинг, нямат опция да изплащат двойно или тройно по-скъпо един автомобил. Оттам нататък качването на цените на нови коли увеличи цените на втора ръка коли. Западноевропейците си карат колите, които са закупили, и не ги сменят ”. Така зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на коли Любомир Доросиев си изяснява наклонността.

Затова, даже и един автомобил втора употреба да остарее, той не поевтинява, а в противен случай.  Например кола от 2011 година, която преди 3 година е коствала 20 хиляди лв., и през днешния ден резервира цената си.

За 2022 година по статистика на КАТ са регистрирани над 266 000 автомобила.  220 304 от тях са използваните транспортни средства. През 2023 година се вижда растеж на записаните коли – над 295 000 автомобила, от които близо 239 000 са втора ръка.

От Асоциация на вносителите на коли предизвестяват, че неотдавна на българския пазар е навлязла нова онлайн машинация  с търговия на коли. „ Напоследък идват доста тъжби от неточни търговци, които споделят че напущат незабавно България и продават автомобила на доста ниска цена. Искат да им се изпрати капаро или аванс и по-късно няма никаква връзка с този човек ”, сигнализира Любомир Доросиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР