Цените на жилищните имоти в Дубай отбелязват най-бързия си темп

...
Цените на жилищните имоти в Дубай отбелязват най-бързия си темп
Коментари Харесай

Имотите в Дубай поскъпват с най-бърз темп от 2014 г. насам

Цените на жилищните парцели в Дубай означават най-бързия си ритъм на напредък от съвсем десетилетие насам - с 16,9%, до момента в който междинните наеми са скочили с 22,8%.

Това заяви консултантската компания CBRE, представена от Reuters.

Дубай, прочут с най-високия небостъргач в света и изкуствените острови с формата на палми, се трансформира в един от най-бързо разрастващите се градове, регистрирайки население от 3,6 млн. души към 5 юли, съгласно статистическия център на емирството.

Пазарът на недвижими парцели в страната процъфтява след бързото възобновяване на стопанската система след пандемията и облекчените правила за престояване.

През юни са продадени 9 876 жилищни единици, което е с 18,8% повече от миналата година, като продажбите отвън проекта са скочили с 44,9%, до момента в който продажбите на вторичния пазар са намалели с 0,5%, добавя CBRE.

Средният наем се е нараснал с 22,8% през годината до 30 юни, забавяйки се по отношение на растежа от 24,2%, регистриран в края на май.

" Темповете на повишаване на наемите в няколко съществени региона се забавят и доста разгласи в тези общини понижават желаните наеми ", съобщи Таймур Хан, началник на отдел " Проучвания " в CBRE.

Дубай е в развой на реализация на съвременен и перспективен Генерален проект до 2040 година, който се чака да затвърди позицията му на главен център в района, както във връзка с качеството на живот, по този начин и във връзка с икономическото водачество.

Фокусът върху развиването на естествени резервати, паркове и системи за публичен превоз ще помогне на града да затвърди мястото си на един от желаните градове за емигранти в международен мащаб, като обезпечи косвени стопански изгоди и увеличение на популацията, допълват от CBRE.

Централно място в проекта заема по-нататъшното възстановяване и развиване на транспортната и обществената инфраструктура на града, като да вземем за пример учебни заведения и здравни заведения.

Дружествата, които могат да оказват помощ за осъществяването на тези условия, ще бъдат в добра позиция да се възползват от тях. С реализирането на тези планове ще се появят и благоприятни условия за локални и интернационалните оператори на тези нови уреди.

Генералният проект за 2040 година акцентира амбициозните цели на държавното управление и се поддържа от триумфа, който емирството е постигнало в икономическото развиване след първия общоприет проект през 60-те години на предишния век.

Очаква се този предвидлив темперамент и сполучлив опит в допълнение да поддържат доверието на бизнеса в емирството отсега нататък.

От решаващо значение за привличането на компании и задгранични вложения ще бъде консолидираното и използването на генералния проект по отношение на редица стопански начинания и промени, които бяха оповестени през последните години, като да вземем за пример визи за пенсиониране, 100% задгранична благосъстоятелност и други.

Тези начинания, съчетани с непрекъснатото внимание към качеството на живот на жителите, ще играят основна роля в поддръжка на икономическия напредък, допълват от CBRE.

Многобройни фактори оказват въздействие върху бизнеса и икономическата интензивност, като два от тях са преди всичко в Генералния проект за 2040 година - развиването на инфраструктурата, както и развиването и привличането на гении.

Дубай се възползва от инфраструктурата на международно равнище в настоящия си тип, само че непрекъснатият фокус върху подобряването й и консолидираното на нови технологии служи за подкрепяне на бъдещите бизнес потребности и основава благоприятни условия за нови компании и бизнес модели.

Благодарение на непрекъснатия фокус върху качеството на живот, за който свидетелстват по-голямото обособяване на пространство за здравни и просветителни заведения, подобренията в публичната сфера и обезпечаването на нови действия за отдих и туризъм, Дубай е подготвен да увеличи привлекателността си като дестинация за живот, работа и развлечение, се споделя още в разбора на CBRE.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР