Цените на имотите в Гърция нарастват до рекордни нива. Най-скъпите

...
Цените на имотите в Гърция нарастват до рекордни нива. Най-скъпите
Коментари Харесай

Атинската ривиера е №1 по цени на имотите в Гърция

Цените на парцелите в Гърция нарастват до рекордни равнища. Най-скъпите региони за покупка на парцел са южните покрайнини на Атина, пишат гръцките медии. Средните цени в Атинската ривиера доближават 3067 евро на кв. метър, което е покачване с 10,9% за година.

Огромното преустрояване на бившето летище в Атина “Елиникон ” докара до засилен интерес към недвижимите парцели в региона. “Строителството на парцели в “Елиникон ”, който е считан за най-големият план за градско възобновяване в Европа, ще има доста влияние върху имотния пазар, изключително в южните покрайнини на Атина, като ще увеличи още повече цените както на парцелите чартърен, по този начин и за покупка ”, разяснява Ана Вукович, ръководещ шеф на консултантска компания.

Търсенето на парцели на Атинската ривиера покачва цените на парцелите и в прилежаща Пирея, където растежът за година е с 11,9%. Цените в центъра на Солун са се повишили с 11,7%.

Цикладските острови са на второ място измежду най-скъпите региони за покупка на парцел в Гърция. Цените там са се покачили с 6,9%. Имотите на Цикладските острови костват приблизително 2887 евро на кв. метър. В групата на Цикладските острови влизат над 200 острова, като измежду по-големите са Тинос, Миконос, Наксос, Санторини и Китнос.

Цикладските острови са магнит за вложители, основно чужденци от Съединени американски щати и Австралия, а също и за обичайни купувачи от Англия, Франция, Италия и Близкия изток. Миконос и Санторини са най-скъпите острови за покупка на парцел на Цикладите. Офертните цени за първокласни парцели в Миконос варират от 5500 евро до 7500 евро на кв. метър, а в някои случаи цената на квадрат на вилите надвишава 10 хиляди евро. На Санторини жилищата без хубава панорама са по 3500-4000 евро на кв. метър, само че тези с хубава панорама стигат и до 10 хиляди евро на квадрат.

Нарастват вложенията в парцели в Гърция от чужденци, които реализират фантазията си да имат хубаво лятно ваканционно жилище. Най-евтиният регион за покупка на парцел в Гърция е Кукуш със междинна цена на квадратен метър от 688 евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР