Цените на имотите се стабилизират след рекордните нива от миналата

...
Цените на имотите се стабилизират след рекордните нива от миналата
Коментари Харесай

Цените на имотите се стабилизират след рекордните нива от 2022 г.

Цените на парцелите се стабилизират след рекордните равнища от предходната година, осведоми БНР. Жилищата, които престояват на пазара повече от месец даже поевтиняват с сред 5 и 10 %, настояват специалисти.
Нова наклонност на пазара на жилищни парцели е отводът на строители да продават " на зелено ", с цел да вземат по-висока цена след това. Това съответствува и с държанието на част от купувачите, които поради многото случаи на предоговаряне на изискванията по към този момент подписани предварителни контракти през предходната година изпитват неустановеност към парцелите в начален стадий на строителство.
През предходната година в София са осъществени 34 000 покупко-продажби. Най-търсени са тухлените жилища, на междинни цени от към 2000 евро на кв.м. Панелен апартамент е купуван за към 1500 евро на кв. м.
В края на 2022 година броят на покупко-продажбите понижава със 17% в съпоставяне със същия интервал на предходната година поради инфлацията, свитите приходи и упованието за повишаване на лихвите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР