Цените на горивата са изключително актуална тема в средата на

...
Цените на горивата са изключително актуална тема в средата на
Коментари Харесай

Горивото: Как да ни излезе най-евтино до морето?

Цените на горивата са извънредно настояща тематика в средата на юни, когато стартират проектите за по-дълги пътувания за отмора. Оказва се, че един проект за това къде тъкмо да заредим не е непотребен, тъй като той може да осигури непредвиден финансов бонус. Причината е, че във всяка област и даже град цените на горивата са разнообразни, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Най-често цената на горивото зависи от броя на бензиностанциите в даден град. Когато те са малко, нормално ставките се повишават. В Кюстендилско да вземем за пример се заплаща скъпо – там бензин се зарежда приблизително за 2.11 лева Рекордьор в региона е Сапарева баня, където тук-там цената доближава 2.18 лева В прилежащата област Перник наклонността е друга – там поради огромния брой бензиностанции междинната цена пада и е 2.09, като гориво може да се откри и за 2.04 лева

Цените на бензина обаче са напът да създадат завой в морското пътешестване. Ставките на горивото сега са такива, че по-евтино би излязло в случай че, тръгвайки от Сапарева баня, заредим единствено за 10 лв. и по-късно, вместо през Ихтиман, заобиколим през Перник. Там можем да заредим на цена, задоволително ниска, че да компенсира заобикалянето и даже да ни обезпечи спестявания за една скромна вечеря повече на морето.

Перник обаче вършат сметка и тя тази година наподобява добра. Защото в града горивата сега са на относително ниски цени. На правилото, че непознатото е по-хубаво, доста от водачите намират бензина за по-евтин в другия завършек на България. На туристите от Шумен да вземем за пример им се коства на ниска цена в Сапарева баня.

През последната една година цените на горивата са се покачили приблизително сред 20 и 25%. За миналите шест месеца повишаването е с 30 стотинки на литър.

„ От над една година цената на петрола на световните пазари стартира да се покачва последователно. Това неизбежно въздейства на пазара на горива ”, изясни енергийният специалист Христо Казанджиев.

Той чака, че през летния сезон цените ще бъдат релативно постоянни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР