Цените на един от най-популярните видове необработени диаманти в света

...
Цените на един от най-популярните видове необработени диаманти в света
Коментари Харесай

Цените на диамантите продължават да падат по-бързо отвсякога: каква е причината

Цените на един от най-популярните типове необработени диаманти в света падат с невиждани досега темпове, оповестяват международните организации. Причината: Все по-голям брой американци, които са измежду най-големите клиенти на диамантената промишленост, избират годежни пръстени, направени от лабораторно отгледани " скъпоценни " камъни.

Лидерът в този бизнес - колосът De Beers, упорства, че " сегашната уязвимост е натурален спад в търсенето, откакто по време на пандемията купувачите, които не са били у дома, са покачили цените, като изключително уязвими са били по-евтините годежни пръстени ", написа Bloomberg, цитирайки изказване на компанията.

Наистина търсенето на диаманти в целия свят отслабна след пандемията, защото потребителите още веднъж харчат повече за пътувания и прекарвания, до момента в който икономическите насрещни ветрове понижават разноските за разкош. Въпреки това, известните в Съединени американски щати по-евтини едно- или двукаратови брачни пръстени вид " солитер " означиха доста по-рязък спад на цените, в сравнение с останалата част от пазара.
 Снимка 534836
Източник:

Как реагира De Beers на по-слабото търсене на диаманти

De Beers реагира на отслабващото търсене, като понижи нападателно цените на категорията, известна като " select makeables " - необработени диаманти сред 2 и 4 карата, които могат да бъдат нарязани на камъни с размер към половината от този, когато са полирани, като по този метод се получават централни диаманти за сватбени пръстени, които са с високо качество, само че не са безупречни.

Компанията е понижила цените в тази категория с повече от 40% през последната година, в това число с повече от 15 % през юли.
 Турска компания може скоро да стартира произвеждане на промишлени диаманти в Пловдив
Турска компания може скоро да стартира произвеждане на промишлени диаманти в Пловдив

В момента градът е на финалната права за привличане на компанията

Някогашният монополист към момента има забележителна власт на пазара на необработени диаманти, като продава своите скъпоценни камъни посредством 10 продажби всяка година, при които купувачите - известни като притежатели на права - нормално би трябвало да одобряват препоръчаните цени и количества.

Синтетичните камъни

Индустрията за синтетични диаманти обръща особено внимание на тази категория, в която потребителите са изключително чувствителни към цените, като в този момент напъните се отплащат в най-големия покупател на диаманти в света. Промяната не значи, че годежните пръстени ще поевтинеят - въздействието е лимитирано до пазара на необработени диаманти, непрогледен свят на миньори, търговци и занаятчии, който е далечен на няколко стъпала от етикетите с цените в бижутерийния магазин.

Въпреки това мащабът и скоростта на срутва на цените на един от най-важните артикули на диамантената промишленост накараха пазарът да се стресне. Сега въпросът е дали спадът в търсенето на естествени диаманти в тази категория съставлява трайна смяна или е просто краткотрайно събитие.
 Цените на диамантите се намаляват - повода
Цените на диамантите се намаляват - повода

За година понижението е с 14%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР