Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък вечерта се

...
Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък вечерта се
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в края на работната седмица

Цените на двата съществени сорта нефт в четвъртък вечерта се покачват, откакто мощните статистически данни от Съединени американски щати усилиха очакванията за възобновяване на търсенето на горива, сочат данните от търговията. Според данните, търсенето на бензин в Съединени американски щати през предходната седмица се е нараснало с 3 % - до 9,48 млн. барела дневно, а пътуванията сред другите щати е достигнало съвсем равнището от 2019 година, до момента в който запасите от бензин и дестилати в страната през предходната седмица е спаднало, отбелязва от своя страна организация Bloomberg.

Фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures са на равнище от 69,40 $ за барел, повишавайки се с 0,53 $ или с 0,77 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия. По-рано в границите на търговията Brent спадна до 68,14 $ за барел.

Юлските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачват до 66,86 $ за барел – плюс 0,65 $ или 1.00 % спрямо цената при затварянето на предходната сесия. Сорт WTI по-рано в границите на търговията се намали до 65,49 $ за барел.

Въпреки този растеж анализаторите считат, че в сегашния миг няма избрана наклонност и по тази причина растежът на цените няма да е изключително деен. Освен това участниците на пазара са внимателни поради договарянията по иранското нуклеарно съглашение. В случай на реализиране на договорка и събаряне на глобите против Иран петролните цени може да се трансформират внезапно в противоположна посока. Разбира се, дружно с това остават и опасенията от влошената епидемиологична конюнктура по отношение на разпространяването на ковид в Азия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР