Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията

...
Цените на двата основни сорта петрол по време на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в началото на новата седмица

Цените на двата съществени сорта нефт по време на търговията в понеделник се намаляват, а вид Brent спада под 82 $ за барел. Влияние върху котировките оказват поскъпващият $, влошената прогноза на ОПЕК във връзка с търсенето на нефт и вероятността за интервенция на администрацията на Съединени американски щати на пазара на нефт.

Стойността на януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures спада до 81,68 $ за барел, което е с 0,49 $ или с 0,60 % под цената при затварянето на предходната сесия. При търговията в петък договорите поевтиняха с 0,7 $ до 82,17 $ за барел.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI за декември на NYMEX спадат с 0,43 $ или с 0,53 % до 80,36 $ за барел. При затварянето на търговията в петък договорите спаднаха с 0,8 $ или с 1 % до 80,79 $ за барел.

Ралито на $, обвързвано с инфлацията е измежду факторите за намаление на петролните котировки. Скъпият $ води до понижаване на покупателната дарба на участниците на пазара, ползващи други валути.

В същото време американската администрация към момента обмисля административна интервенция на пазара посредством освобождение на количества от стратегическия запас, а също и прекъсване на експорта.

Съществено въздействие върху пазара продължава да оказва последния отчет на ОПЕК, в който организацията понижи прогнозата си за търсенето на нефт през тази година със 160 хиляди барела дневно до 5,7 млн. барела дневно, основана на резултата от високите цени на силата.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР