Цените на акциите и облигациите се понижиха в първата за

...
Цените на акциите и облигациите се понижиха в първата за
Коментари Харесай

Уолстрийт обърна курса след ноемврийското рали и започна седмицата със спад

Цените на акциите и облигациите се намалиха в първата за седмицата комерсиална сесия в Съединени американски щати, обръщайки курса си, откакто предходната седмица Уолстрийт приключи ноември на зелено.

По-високата рентабилност на облигациите, която пораства с рухването на цените им, натежа върху акциите на огромните софтуерни компании, оказвайки напън върху по-широкия фондов пазар, обобщава The Wall Streer Journal.

Фокусираният върху технологиите Nasdaq Composite загуби 0,8%, необятният показател S&P 500 се намали с 0,5%, а Dow Industrials спадна с 0,1%, или 41 пункта, прекъсвайки четиридневна серия от облаги.

Акциите на Nvidia паднаха с 2,7% в понеделник на фона на други загуби в бранша на чиповете. Акциите на Microsoft изгубиха 1,4%. Amazon.com се намали с 1,5%.

Доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати се повиши до 4,286% от 4,225% в петък. Доходността на 2-годишните бонове, която е сензитивна към упованията за лихвените проценти, също се увеличи, откакто записва най-големия си седмичен спад от март.

„ Естествено е след толкоз обилие да забележим оттегляне “, разяснява пред WSJ Лиза Ериксън, пазарен пълководец в U.S. Bank Wealth Management, имайки поради, че ноември беше най-хубавият месец за фондовия пазар от повече от година.

Инвеститорите чакат месечните данни за работните места, които би трябвало да бъдат оповестени в петък, и докладите за инфлацията идната седмица като идващ тест за пазара.

Въпреки спада в понеделник, признаците на оптимизъм остават. Индексът Russell 2000, обвързван с акциите на компании с дребна капитализация, се опълчи на останалата част от пазара, завършвайки понеделник с 1% нагоре.

Биткойн се изкачи над $42 000 по време на търговията в понеделник, отбелязвайки най-високото равнище на криптовалутата от април 2022 година, когато Фед стартира акцията си за стягане на паричната политика. Покачването беше подкрепено от опцията борсово търгуван фонд, привързан с биткойн, скоро да получи утвърждение.

По отношение на корпоративните вести акциите на Uber Technologies се покачиха с 2,2%, откакто S&P Global заяви, че компанията за транспорти ще се причисли към показателя S&P 500.

Акциите на Spotify Technology скочиха със 7,5%, откакто стрийминг компанията разгласи своя трети кръг от съкращения тази година.

Акциите на Alaska Air паднаха с 14%, откакто превозвачът се съгласи да купи Hawaiian Airlines. Акциите на Hawaiian скочиха близо три пъти в понеделник до най-високото си равнище от повече от година.

Златото, което се възползва от падащите действителни лихвени проценти, както и от войната и икономическата неустановеност, доближи връх в границите на деня от $2152,30. В последна сметка благородният метал приключи по-ниско в понеделник на 2024,10 $ за тройунция.

Петролът продължи да пада, като суровият Брент се намали с 1,1% до 78,03 $ за барел. Круизните линии се възползваха от тази динамичност: Norwegian Cruise Line напредна с 6,6% за деня, а Royal Caribbean Group добави 3,1%.

В Европа спадът на акциите в минния бранш натежа на Stoxx Europe 600, който се намали с 0,1%.

Индексите в Япония, Хонконг и континентален Китай също приключиха надолу.

Индийският S&P BSE Sensex обаче се повиши до рекордно равнище, откакто ръководещата партия на премиера Нарендра Моди завоюва изборите в три огромни щата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР