Цените на агнешкото тази година се очертават да бъдат тежък

...
Цените на агнешкото тази година се очертават да бъдат тежък
Коментари Харесай

Скъпо ви е агнешкото за Великден? Вижте рецептата на баба за тази божествена дроб сарма!

Цените на агнешкото тази година се обрисуват да бъдат тежък финансов товар за огромна част от българските семейства. Въпреки това, традицията за Великден постанова на масата ни да участва вкусното месо. Ако се окаже, че не можем да си позволим агнешкото, постоянно има опция да си приготвим дроб сарма. На профилираният уебсайт за готвене gotvach.bg можем да намерим рецепта за Празнична дроб сарма.

Необходими съставки:

– агнешки органи - към 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)

– ориз - 1 ч.ч.

– червен пипер - 1 с.л.

– зелен лук - 2 връзки

– лук - 2 глави остарял

– олио - 3 с.л.

– джоджен - 1 връзка

– магданоз - 1 връзка

– вода

– сол на усет

За заливката

– яйца - 3 бр.

– кисело мляко - 200 г

– сол - на усет

Начин на подготвяне:

Предварително сварете белия дроб и сърцето. Нарежете на дребни части двата типа лук и ги задушете в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на части, и ги пържете за към 15 минути.

След това прибавете нарязаните на дребни части варен бял дроб и сърце. Продължете да пържите и разбърквате към 5 минути. След това прибавете ориза и го пържете с безредие, до момента в който стане стъклен.

Добавете аления пипер и сол на усет и разбъркайте добре. След това прибавете 3 ч.ч. вода и оставете оризът да поеме водата. При полуготовност прибавете нарязания на ситно магданоз и джоджен.

Изсипете сместа в тава и запечете в мощна фурна на 180 градуса за към 40 минути. Накрая пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и ги разпределете върху дроб сармата.

Допечете до златисто.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР