Цената за май, ако се купува руския газ директно от

...
Цената за май, ако се купува руския газ директно от
Коментари Харесай

Купуваме двойно по-скъп руски газ, но с посредници: НС

Цената за май, в случай че се купува съветския газ непосредствено от "Газпром " би била близо 25 лв/МВч по-ниска спрямо одобрената от КЕВР цена, която се образува отново от съветски газ, само че закупен с надценка от медиаторите. Доставната цена наза май би била с 15,33% по-ниска от препоръчаната цена с заявката на компанията от 13.05.2022. Временната комисия за доставките на газ открива, че разликата в цената на медиаторите, които продават на "Булгаргаз " още веднъж съветски газ е повече от 20%.

Парламентът не утвърди отчета на краткотрайната комисия за доставките на газ. Дебатите продължиха близо 5 часа и приключиха с неразбираем резултат. Какво демонстрират констатациите на краткотрайната комисия. В окончателното заявление на подадено в КЕВР за месец май на 8 април 2022 за одобряване на цена, тя е изчислена с доставка от "Газпром Експорт " и не е очакван рандеман, съобщи news.bg.

В окончателното заявление на "Булгаргаз " за месец май още веднъж е включен рандеман на 546,000МВч от газохранилището в Чирен. В същото време е планувано нагнетяване на количества газ. Тези количества се купуват от медиатори и костват с 15 милиона евро по-скъпо, в сравнение с, в случай че бяха закупени непосредствено от съветския снабдител. Добитият природен газ от Чирен е заместен с подобен на двойно по-висока цена. Мартин Димитров от Демократична България " напомни лимитираните доставки на газ от Русия до Европа. Ние от Демократична България ще търсим различни доставки, тъй като нищо не е несъмнено, акцентира той.

Според Даниел Митов от ГЕРБ Мартин Димитров нищо не е схванал. Той също се разгласи за самостоятелност от съветския газ. Начинът на деяние не е бил съгласуван с значимостта на обстановката, посочи Даниел Митов, който е и ръководител на краткотрайната комисия.

Трябва да се търсят пътища, по които различният газ да пристигна до страната ни, и съгласно Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който изясни, че към момента газът не идвал по въздуха. Мирише на страшна безнаказаност, сподели той, като акцентира, че вижда и корупционност в газовата политика на властта. Сигурност няма, още веднъж се намеси Мартин Димитров, на което Цонев отговори с максимата, че политиката е изкуство на вероятното и няма опрощение за политика която да вреди на хората.

Според Теменужка Петкова медиаторите са определени без ясни критерии, а на база кой се харесва на управлението на "Булгаргаз ". И на нея й мирише на корупция. Вие загробихте българската енергетика, сподели и Цончо Ганев от "Възраждане ".

Рамадан Аталай, Движение за права и свободи, пък изиска в пленарна зала да дойдат Кирил Петков и Лена Бориславова да кажат за доставките на газ. Заплащаме най-скъпия газ, ядоса се Цончо Ганев. Къде са корабите на Кирил Петков, попита още той, визирайки доставките на полутечен американски газ. Аталай настоя да се успокоят страстите и даде висока оценка за отчета на краткотрайната комисия.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР