Цената на златото в понеделник леко спада и стойността на

...
Цената на златото в понеделник леко спада и стойността на
Коментари Харесай

Цената на златото спада седми пореден месец

Цената на златото в понеделник леко спада и цената на жълтите кюлчета е подготвена да регистрира намаляване през октомври за седми следващ месец. Пазарите с внимание чакат резултата от идното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 10:40 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 3,10 $, или с 0,19%, до 1641,7 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метал се търгува 1636,69 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се повиши с 0,04% до 19,155 $ за унция.

От началото на месеца златото е изгубило съвсем 1,5% от цената си. В същото време котировките падат към този момент седми следващ месец, като през това време благородният метал е поевтинял с съвсем 16%. В края на март златото струваше към 1955 $ за тройунция.

Поевтиняването на златото през това време беше съпроводено от подсилване на $. Така да вземем за пример, показателят на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) беше 98,3 пункта през март,а се готви да стартира търговия през ноември над равнището от 110 пункта. Поскъпването на $ прави златото по-малко налично за вложителите, притежаващи други валути, което лимитира търсенето на благородния метал.

Важното събитие от тази седмицата е следващото двудневно съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, което е планувано за 1 и 2 ноември. Според CME Group регулаторът може да увеличи главния лихвен % със 75 базисни пункта, до 3,75-4% годишно. Традиционно повишението на лихвите поддържа $, към който цената на златото е мощно сензитивна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР