Цената на златото в петък сутринта се покачва и вече

...
Цената на златото в петък сутринта се покачва и вече
Коментари Харесай

Цената на златото се възстанови до $1838 за тройунция

Цената на златото в петък сутринта се повишава и към този момент е малко под 1838 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната борсова търговия. Пазарите са в очакване на публикуването на значима макроикономическа статистика за Съединени американски щати.

Към 9:38 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се повиши с $2,9, или с 0,16%, до $1837,5 за тройунция. В четвъртък златото нарастна с към едни % по отношение на равнището към 1819 $ за унция.

На спот пазара жълтите кюлчета са продават по 1834,39 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на майските фючърси за среброто в това време се повишава с 0,19% до $20,09 за унция.

Вниманието на търговците остава фокусирано върху сигналите, свързани с проектите за паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати във връзка с главния лихвен %.

По-късно в петък ще бъде оповестена статистика за трудовия пазар и безработицата в Съединени американски щати. Според прогнозите безработицата в страната остава на равнище 3,4% през февруари, а броят на работните места в не земеделските сектори на стопанската система ще нарасне с 205 хиляди след нарастване с 517 хиляди месец по-рано.

Силната статистика може да поддържа упованията за стягане на паричната политика на Фед. Според CME Group 60,2% от анализаторите чакат лихвения % да се увеличи с 50 базисни пункта през март до 5-5,25% годишно. В същото време 39,8% от специалистите чакат нарастване от 25 базисни пункта, колкото бе и през февруари. Курсът на $ ще зависи от темпото на повишение на лихвите и тона на Фед, което от своя страна въздейства върху търсенето и цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР