Цената на златото в петък се понижава, поради поскъпване на

...
Цената на златото в петък се понижава, поради поскъпване на
Коментари Харесай

Златото отбелязва слаб спад в цената


Цената на златото в петък се намалява, заради повишаване на $ във връзка с международните валути и в очакване на публикуването на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за третото тримесечие, сочат данните от търговията.

Цената на декемврийския фючърс на златото на борсата в Нй Йорк (Comex) се намали с 1,22 $ или 0,10% - до 1268,38 $ за тройунция.
Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,30 % - до 16,76 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) се усили с 0,21 % до 94,84 пункта.

Засилването на $ по предписание се отразява отрицателно на цената на златото, правейки покупката на скъпоценния метал по-скъпа за вложителите, притежаващи непозната валута. Поскъпването на $ от своя страна е провокирано и от упованието от страна на вложителите на данните за първата оценка на растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за третото тримесечие. Очакванията на специалистите към този момент са за нарастване на данните 2,5% в годишно изражение.

През второто тримесечие растежът на Брутният вътрешен продукт в Съединени американски щати бе от порядъка на 3,1 %.

Инвеститорите са също по този начин и в очакване на новините, свързани с новия началник на Федералния запас.
Изданието Politico, базирайки се на близки до президента Доналд Тръмп източници заяви по-рано, че актуалният началник на запаса Джанет Йелън няма да бъде оставена за втори мандат. Според изданието главните претенденти остават и посочените по-рано Джеръм Пауъл, която и в този момент е в ръководството на запаса, както и професорът по стопанска система към Станфордския университет Джон Тейлър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР