Цената на златото се повишава в четвъртък сутринта, надхвърляйки 1900

...
Цената на златото се повишава в четвъртък сутринта, надхвърляйки 1900
Коментари Харесай

Вероятността Байдън да стане президент вдига цената на злато

Цената на златото се покачва в четвъртък сутринта, надхвърляйки 1900 $ за унция. Инвеститорите правят оценка по-голямата възможност претендентът на демократите Джо Байдън да завоюва президентските избори в Съединени американски щати, демонстрират данните от днешната търговията.

Стойността на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 0,63%, или с 11,85 $, до 1908.05 $ за тройунция.

Декемврийските фючърси на среброто нарастнаха по едно и също време с 1,02%, до Щатски долар 24,137 за унция.

Цялото внимание на пазарите е ориентирано към президентските избори в Съединени американски щати. Резултатите от гласуването в редица щати към момента не са известни. Според изчисленията на водещите американски телевизионни канали, Байдън е отпред.За окончателната победа той би трябвало да получи още 6 гласа в електоралната комисия, за кое е належащо единствено да завоюва в Невада.

" Байдън евентуално ще завоюва президентството, което увеличи доверието (на пазарите - бел. Ред.), Тъй като президентът на Демократическата партия може да предприеме повече ограничения за поддръжка на стопанската система ", сподели Маргарет Янг, пълководец на Daily Fx, пред Ройтерс.

Сега тази обстановка има позитивен резултат даже върху златото. Тази победа усилва възможностите за ранно приемане на нови парично-икономически тласъци в Съединени американски щати и поевтиняване на $, а благородният метал може да служи като застраховка за вложителите против възможна инфлация.

Инвеститорите чакат и резултата от двудневната среща на Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS) по-късно в четвъртък. Анализаторите предвиждат, че главният лихвен % ще остане на равнището от 0 -0,25% годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР