Цената на златото се понижава в понеделник сутринта. Пазарите продължават

...
Цената на златото се понижава в понеделник сутринта. Пазарите продължават
Коментари Харесай

Златото поевтинява, чувствително към сигналите от Фед

Цената на златото се намалява в понеделник сутринта. Пазарите не престават да чакат сигнали за бъдещата политика на Федералния запас на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:45 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 5,50 $, или с 0,33%, до 1671,1 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1668,78 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто спадна с 0,68% до 20,642 $ за унция.

Миналата седмица Фед увеличи лихвения % със 75 базисни пункта, както се очакваше, до 3,75-4% годишно. Американският паричен регулатор означи, че по-нататъшно нарастване на ставката би било уместно, като в същото време обстановката разрешава закъснение на скоростта на нарастване.

Според CME Group 62% от анализаторите чакат закъснение на темпа на напредък до 50 базисни пункта - до 4,25-4,5%, 39% слагат основата за опазване на темпото от 75 базисни пункта, до 4,5-4,75%.

Важно събитие от тази седмицата е статистиката за годишната инфлация в Съединени американски щати за октомври, която ще бъде оповестена в четвъртък, 10 октомври. Анализаторите чакат закъснение до 8% след 8,2% през септември, което може да бъде четвъртият следващ месец на спад.

Традиционно златото е сензитивно към сигнали за смяна на лихвените ставки от Фед, защото това се отразява в цената на $, към който цената на скъпоценния метал е сензитивна. Затягането на паричната политика обичайно поддържа $, правейки златото по-малко налично за закупуване в други валути. В същото време сигналите за закъснение на темпа на повишаване на главната рента са негативни за $ и позитивни за цената на благородния метал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР