Цената на златото се понижава, тъй като статистиката от страна

...
Цената на златото се понижава, тъй като статистиката от страна
Коментари Харесай

Цената на златото се понижава


Цената на златото се намалява, защото статистиката от страна на Съединени американски щати ускорява упованията за повишение на лихвата от страна на Федералния запас на идното съвещание, сочат данните от търговията.

Цената на фючърса за август за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намали с 4,2 $, или с 0,32 % до 1295,1 $ за тройунция. Стойността на юнския фючърс за среброто спадна с 0,31 % - до 16,39 $ за унция.

Играчите на пазара не престават да реагират на статистиката за данните от пазара на труда в Съединени американски щати. Ресорното ведомство в петък заяви, че безработицата през месец май е спаднала до 3,8 % от 3,9% през април, което я изравнява до данните от април 2000 година равна на най-ниската по безработици година - 1969 година В същото време почасовата работна заплата се е повишила с 2,7 % в годишно изражение – до 26,92 $. В месечно изражение почасовата заплата е повишена с 0,2 % или с 8 цента.

Анализаторите одобряват нарастването на заплатата като знак за ускорение на инфлацията, което ускорява упованието за стягане на паричната политика от страна на Федералния запас. Предварителната информация е за растеж на лихвата на идващото съвещание на запаса, което ще се състои на 12-13 юни. Златото е сензитивно към нарастването на лихвата, като това води и до повишаването на $. Това от своя страна се отразява в посока намаляване на търсенето на скъпоценния метал от страна на вложителите, притежатели на непозната валута. Сега лихвата по заемите от регулатора е на равнище от 1,5 – 1,75 % годишно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР