Цената на златото се покачва умерено в понеделник сутринта на

...
Цената на златото се покачва умерено в понеделник сутринта на
Коментари Харесай

Цената на златото пое глътка въздух заради спада на долара

Цената на златото се повишава умерено в понеделник сутринта на фона на обезценяването на $ по отношение на главните международни валути, до момента в който котировките остават на равнище от към 1710 $ за тройунция при упования за сгъстяване на паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати.

Според данните от началото на днешната търговия цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 9,15 $, или с 0,54%, до 1712,54 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1 714,09 за унция, оповестява Ройтерс.

Септемврийските фючърси на среброто в това време нарастват с 0,89% до 18,76 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в понедрник сутринта се намали с 0,15%, до 107,91 пункта. По-евтиният $ прави златото по-достъпно за покупка от вложителите, които имат други валути.

" Златото си пое малко глътка въздух в днешната сесия поради поддръжката от слабостта на $, само че цените не престават да се намират в низходящ тренд ", сподели Йеап Юнг Ронг, пазарен пълководец в IG Asia Pte, пред Bloomberg.

Основното внимание на пазарите към момента е ориентирано към политиката на международните централни банки. В четвъртък Европейската централна банка ще разгласи решението си за лихвения %, анализаторите предвиждат първото нарастване на лихвения % от 2011 година насам - с 25 базисни пункта.

Следващото съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати е планувано за идната седмица. Според CME Group 71,5% от анализаторите предвиждат нарастване на лихвения % от 75 базисни пункта, до 2,25-2,5%, което е в сходство с авансово оповестените проекти на регулатора. Минарлата седмица аналиизатори прогозираха повдигането да е със 100 базисни пункта.

Сигналите от Фед по отношение на паричната политика въздействат на $, към който цената на златото е сензитивна. Традиционно повишението на лихвите поддържа $, което е отрицателно за търсенето на жълтите кюлчета, до момента в който упованията за по-меко покачване възпират щатската валута при започване на седмицата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР