Цената на златото се покачва незначително в петък сутринта и

...
Цената на златото се покачва незначително в петък сутринта и
Коментари Харесай

Златото леко поскъпва, не очаквайки изненади от Федералния резерв

Цената на златото се повишава нищожно в петък сутринта и като цяло котировките за благородния метал не вършат внезапни придвижвания през последните дни. Инвеститорите не чакат изненади в паричнокредитната политика на Федералния запас на Съединени американски щати до края на тази година, разясняват анализаторите.

Според данните за днешната търговията цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се увеличи с 0,12%, или с 2,35 $, до 1863,7 $ за тройунция.

Декемврийските сребърни фючърси в това време нарастват с 0,11% до $24,927 за тройунция.

Инвеститорите правят оценка вероятностите за дейностите на Фед след данните за ускоряването на инфлацията в Съединени американски щати до 30-годишен връх. В същото време американският паричен регулатор продължава да дава обещание, че проектите му ще останат непроменени: леко понижаване на размера на изкупуване на финансови активи от пазара; допустимо нарастване на сконтовия % не по-рано от средата на идната година; няма да има спомагателни стягане на паричната политика.

" Благородният метал е затънал в изчакващия режим на Фед, който може да остане неизменен до края на годината ", споделиха анализатори от Oanda пред The Wall Street Journal. Освен това, съгласно тях, цената на златото може да се консолидира сред 1850 и 1880 $ за унция, до момента в който вложителите на Уолстрийт не схванат накъде се движи апетитът към риск на световните финансови пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР