Цената на тока тревожи пазара на храните. Това заяви Владимир

...
Цената на тока тревожи пазара на храните. Това заяви Владимир
Коментари Харесай

Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата: Очаква ни скъпа пролет

Цената на тока тревожи пазара на храните. Това съобщи Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите тържища и борсите пред Българска национална телевизия.

„ Доста е напрегната обстановката от пазарна позиция. На процедура е имало едно много съществено напрежение на цените на стоките до 15 декември, все още се отбелязва по-скоро едно успокоение. “, добави той.

„ Само за последния месец има много сериозен ритъм и растеж, като най-засегнат е преработвателният бранш на месо и мляко. 21-22% е по-висока цената на млякото, при сиренето - 25%, захарта е поскъпнала с 20%.  През последните няколко месеца олиото е с минимален тренд, а и към този момент е поскъпнало задоволително. “, изясни Иванов.

Цената на хляба също е стигнала своята равновесна точка.

„ Основна причина за тренда на стоките е цената на тока и до момента в който са по този начин нещата, ще се радваме на устойчива и непрекъсната наклонност “, сподели Иванов.

Свинското месо е в интервал на свръхпредлагане и с ниска цена, само че и то ще тръгне нагоре, в случай че цената на тока продължи нагоре. Отбелязва се леко повишаване при цитрусовите плодове, зелето и морковите.

„ През 2022 година ще се следят като цяло по-високи цени. Очаква ни скъпа пролет “, посочи Владимир Иванов.

Той настоя да се вземат ограничения за подкрепяне на селскостопанския бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР