Цената на петрола ще върви нагоре през летните месеци, както

...
Цената на петрола ще върви нагоре през летните месеци, както
Коментари Харесай

Цената на петрола ще върви нагоре през лятото

Цената на петрола ще върви нагоре през летните месеци, както обичайно се случва всяка година. Това демонстрира прогнозата на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Поскъпването няма да бъде внезапно като предходните години, само че ще има нарастване, разяснява Георги Тенев, правист на организацията. Според него напоследък цените на петрола на интернационалния пазар отиват нагоре и се наблюдават решенията на ОПЕК.
В момента цените на нефтените деривати на българският пазар са извънредно удобни и хората стартират да пътуват.
Бизнесът също се засилва и потреблението се повишава, изясни Тенев. Асоциацията обаче не чака потреблението в страната да се възвърне напълно. Други фактори, които ще балансират растежа в цените на горивата и ще попречват възможни внезапни съмнения, са променените пазарни действителности в някои сектори. Традиционно огромни потребители в този интервал на годината са секторите туризъм и превоз. Хотелите и заведенията за хранене по морето употребяват доста горива и газ, само че част от тях ще останат затворени през този сезон. Пътническите транспорти също ще бъдат по-малко през лятото и по този начин ще има по-малко ползване, сподели Георги Тенев.
Стойността на фючърсите на сорта Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, набъбна със 1.7 на 100 до 43.02 $ за барел. Котировките на Брент са превишавали символичния предел от 43 $ за финален път на 6 март 2020 година. Американският лек недопечен нефт нарастна също с 1.7 на 100 по отношение на петък и се търгува за 40.22 $ за барел. Повишението се дължи на решението на министрите от ОПЕК от 6 юни да поддържат най-мащабното в историята стесняване на добива на черно злато от 9.6 милиона барела на ден с още един месец - до края на юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР