Цената на петрола се понижи, проследявайки загубите на фондовите пазари,

...
Цената на петрола се понижи, проследявайки загубите на фондовите пазари,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, докато Израел бави инвазията в Газа заради заложниците

Цената на петрола се намали, проследявайки загубите на фондовите пазари, защото Израел за момента удържа навлизането си с войска в Газа на фона на дипломатическите старания да се обезпечи освобождението на още заложници.

Глобалният бенчмарк Brent падна под $92 за барел, а West Texas Intermediate се търгува покрай $87 след две следващи седмици на облаги. Израел предизвести, че подкрепяната от Иран " Хизбула " рискува да въвлече прилежащ Ливан във войната, до момента в който продължава гневните въздушни набези против " Хамас " в Газа. Повече от 60 000 души в Израел са евакуирани по границата с Ливан.

Brent нарастна с към 8% след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври заради опасения, че спорът ще въвлече други народи, в това число Ливан, Иран и евентуално Съединени американски щати. Близкият изток доставя към една трета от международния недопечен нефт и главните опасности за пазара са Вашингтон да ускори инспекциите за сходство на глобения ирански нефт и Техеран да наруши основни транспортни направления.

Широко предстоящата сухопътна атака на Израел в линията Газа беше отсрочена — заради напън от страна на държавните управления на Съединени американски щати и Европа — с цел да се завоюва време за старания за обезпечаване на освобождението на заложници, държани от " Хамас ", избрана за терористична група от Съединени американски щати и Европа съюз. Майка и щерка - жители на Съединени американски щати - бяха освободени в петък с посредничеството на Катар.

Петролът „ поема глътка въздух, до момента в който фокусът върху филантропичната помощ и обезпечаването на освобождение на заложници допуска, че евентуална наземна инвазия от Израел може да изчака “, сподели Йеап Джун Ронг, пазарен пълководец в IG Asia Pte. „ Това може да задържа рисковете от по-нататъшна ескалация, най-малко към този момент. “

Търговците на нефт ускориха възходящото си позициониране заради войната, като хедж фондовете усилиха комбинираните си залози през седмицата, завършила на 17 октомври, че Brent и WTI ще нарастнат, съгласно борсови данни, оповестени в петък. Волатилността на суровината също скочи предходната седмица.

Суровият нефт може да нарастне с 10 $ за барел или повече, в случай че рецесията в Близкия изток се утежни, споделиха в записка анализатори от RBC Capital Markets LLC, в това число Майкъл Тран. Продължителността и устойчивостта на такова рали обаче никога не е несъмнено.

Премията за боен риск в Близкия изток може да бъде отчасти обезщетена от вероятността за повече експорт на венецуелски недопечен нефт, откакто предходната седмица Съединени американски щати започнаха първите стъпки в отдръпването на политиката си на наказания. Компании като Chevron Corp. и Repsol SA са подготвени да се възползват от повторното отваряне.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР