Цената на петрола падна до най-ниското си ниво през тази

...
Цената на петрола падна до най-ниското си ниво през тази
Коментари Харесай

Цената на петрола падна до най-ниското си ниво през 2018 г.

Цената на петрола падна до най-ниското си равнище през тази година, на път е да се записва най-големият спад за месец от края на 2014 година, макар че износителките на нефт обмислят да понижат производството, с цел да спрат растящия остатък на международния пазар, осведоми " Ройтерс ".

Доставките на нефт, водени от Съединени американски щати, порастват по-бързо от търсенето и с цел да предотвратят случая от 2015 година, когато беше регистрирано свръхпроизводство, ОПЕК се чака да вземе решение за понижаване на производството на среща на 6 декември.

Но досега сигналите от ОПЕК не са оказали огромно въздействие. Цената на барел нефт падна с към 20% през ноември - седем седмици се регистрира поевтиняване на " черното злато ".

Цената на един барел нефт вид " Брент " се намали с 2,31 $ или 3,7 на 100 до 60,29 $ - най-ниското равнище от ноември 2017 година Към обяд един барел се търгуваше за 60,75 $, спад от 1,85 $.

Американски лек недопечен нефт изгуби 2,90 $ или 5,3 на 100 до 51,73 $ за барел.

Междувременно прогнозите са през идната година да се усили търсенето с 1,3 милиона барела на денонощие спрямо прогнозите от преди шест месеца за 1,5 милиона барела.

Приспособявайки се с по-слабото търсене, Саудитска Арабия разгласи, че може да упорства ОПЕК да редуцира производството с 1,4 милиона барела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР