Цената на медта на международните пазари тази сутрин умерено се

...
Цената на медта на международните пазари тази сутрин умерено се
Коментари Харесай

Медта умерено поскъпна, каква е причината за пазарния оптимизъм

Цената на медта на интернационалните пазари тази заран умерено се увеличи, демонстрират данните от търговията, написа Прайм.

По-конкретно, тази заран фючърсите на медта за септември на фондовата борса Comex се повишиха с 0,58% до 3,49 $ за паунд (около 0,45 килограма).

На Лондонската железна борса (LME), като се имат поради резултатите от предходната търговия, цената на звук мед с доставка след три месеца се усили с 1,33%, до 7637 $.

Причината не е индустриална, а цените на един от най-използваните метали в света се е повлияла от общия оптимизъм след оповестяването на решенията на Федералната аварийна система на Съединени американски щати (Фед).

От оптимизма се повлия и цинка, чиято цена се увеличи с 0,49%, до 3054 $ за звук, до момента в който при алуминия покачването е нищожно - с 0,04%, до 2422,5 $ за звук.

Федералният запас на Съединени американски щати през вчерашния ден за втори следващ път увеличи главната рента със 75 базисни пункта - до равнище от 2,25-2,5%.

Това решение на американския регулатор съответства с прогнозите на анализаторите и американските фондови пазари реагираха с оптимизъм, като показателите се покачиха с 1-4% в сряда. Азиатските показатели през днешния ден също са на позитивна територия.
 Котировките на медта са знак на положението на международната стопанска система - какво демонстрира той
Котировките на медта са знак на положението на международната стопанска система - какво демонстрира той

Връзката сред цените на медта и политиката на централните банки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР