Цената на жилищата в Ирландия ще скочи с най-бързите си

...
Цената на жилищата в Ирландия ще скочи с най-бързите си
Коментари Харесай

Brexit носи рязък скок в цената на ирландските жилища

Цената на жилищата в Ирландия ще скочи с най-бързите си темпове в околните години. Причината частично е приливът на банкери от Лондон в Дъблин, който се чака на фона на решението на Англия да напусне Европейския съюз, считат от S&P Global Ratings.

Имотите в Ирландия ще нарастнат с 8.5% през тази година и със 7% през 2018 година, заяви S & P във вторник, представена от Bloomberg. Това е най-бързият ритъм от 10 европейски пазара, тествани от рейтинговата компания.

Страната е една от желаните дестинации на Европейски Съюз, в които финансовите компании възнамеряват да реалокират чиновници от Лондон, с цел да запазят правата, които им разрешават да търгуват с блока.

Bank of America избра Дъблин като собствен европейски център предишния месец, до момента в който JPMorgan Chase купи офис площи, в които могат да работят към 1000 души.

" Притокът от чиновници, нуждаещи се от жилища, би трябвало да способства за поддържане нарастването на имотните цени в Дъблин ", разясниха икономистите от S & P.

" Другите райони, които до момента изостават, ще се възползват от резултата на " догонване ", защото икономическото възобновяване от ден на ден се уголемява и там ", допълват специалистите.

Недостигът на жилища в страната обаче демонстрира малко признаци на край. За всяка година би трябвало да бъдат издигнати 40 000 нови парцела, с цел да се отговори на търсенето, спрямо 15 000 домове, приключени през 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР