Цената на горивата няма нищо общо с пристанище Росенец. Това

...
Цената на горивата няма нищо общо с пристанище Росенец. Това
Коментари Харесай

Гвоздейков не вижда нищо общо между цената на горивата и Росенец

Цената на горивата няма нищо общо с пристанище " Росенец ". Това съобщи пред bTV министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Той дефинира като меко казано нестойностни спекулациите, че горивата ще бъдат оскъпени.

Министърът увери, че отнемането на концесията. По негови думи " Лукойл " съблюдава българското законодателство и цените на горивата се дефинират по правила.

От през днешния ден към този момент се ръководи от държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ". Гвоздейков разясни, че данъчните хранилища са напълно благосъстоятелност на " Лукойл ", само че контролът върху импортиран артикул е в ръцете на страната.

Той уточни, че страната има потенциал и опит и няма да бъдат позволени изключителни обстановки, всичко било в границите на закона.
 Цената на горивата скача над 3 лева за литър, в случай че
Цената на горивата скача над 3 лева за литър, в случай че " Лукойл " се откаже от съветския нефт

Светослав Бенчев не чака проблеми с дизела, до момента в който България има рафинерия, произвеждаща нефтопродукти

Министърът означи, че при по този начин заложените текстове в регламента страната не дължи компенсации към концесионера . Концесията била прекъсната поради форсмажорни условия, които касаят ограничаващи ограничения по отношение на Русия. Оттук нататък " Лукойл " трябвало да си търси правата някъде другаде, само че не и у нас.

Рискът е изчислен, ние сме спазили закона и европейския правилник, увери министърът.

Относно първите шофьорски изпити, при които се избира електронно той съобщи, че това отстранява субективния фактор, за което е упреквана " Автомобилна администрация " - че посочваните направления от изпитващите се избират за едни или други хора. По негови думи всеки маршрут съдържа композиция от извършения и няма по какъв начин да се падне единствено прав път.

Гвоздейков счита, че глобите за пияни и дрогирани водачи на пътя би трябвало да бъдат увеличени , само че би трябвало да има и обучение и дисциплинираност. " Докато сами не осъзнаем, че би трябвало да има ясно съзнание и инстинкт за предпазване на околния, нищо няма да се случи. Трябва смяна на съзнанието ", безапелационен бе той.
 Кабинетът и службите мислят какво ще стане, в случай че се откажем от дерогацията за съветския нефт
Кабинетът и службите мислят какво ще стане, в случай че се откажем от дерогацията за съветския нефт

Изключението от европейското петролно ембарго за Русия важи до края на 2024 година

Относно министърът уточни, че в петък е бил възобновен авиационният оператор, комерсиалното сдружение.

Това не е Държавният авиационен оператор, а ще бъде оператор, който ще се занимава единствено със незабавна здравна помощ по въздуха, разясни Гвоздейков и добави: Поставихме си ясна цел, че до края на 2023 година България би трябвало да разполага с авиационен оператор , който да може да прави незабавна здравна помощ по въздух.

Той заяви, че на 17 септември шестима водачи отпътуват на образование в Италия, а на 24 - трима инженери. Целта е през януари първият хеликоптер да бъде въведен в употреба. До края на 2024 година ще бъдат построени минимум три от оперативните бази.
 ЦИД пресметна оскъпяване с 12 ст. на литър при импорт на неруски нефт
ЦИД пресметна оскъпяване с 12 ст. на литър при импорт на неруски нефт

Крайните цени на горивата у нас ще останат най-ниските в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР