Цената на електроенергията за битови потребители и на топлофикационните услуги

...
Цената на електроенергията за битови потребители и на топлофикационните услуги
Коментари Харесай

Иван Иванов: С малко над 4% ще се повиши цената на електроенергията

Цената на електрическата енергия за битови консуматори и на топлофикационните услуги за новия регулаторен интервал - от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година, ще бъде дефинитивно избрана на закрито съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) през днешния ден.
Средно с малко над 4 % ще се увеличи цената на електрическата енергия за битовите консуматори в страната през новия регулаторен интервал, предвижда ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред публицисти след присъединяване си във форума " Зелена седмица 2023 " ( " Green Week 2023 " ) за зеления преход в страните от Централна и Източна Европа, който се организира предходната седмица.
Иванов напомни, че първичните планове на КЕВР са показвали покачване от приблизително 3,63 % на цената на електрическата енергия за битовите консуматори в страната. След заповедта на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов да се включи в микса в допълнение количество електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", ще има в допълнение покачване с още 0,4-0,5 %.
Цените на топлофикационните услуги за целия едногодишен интервал - от 1 юли тази година до 30 юни идната година, ще се запазят, разяснява още ръководителят на КЕВР. Иван Иванов посочи, че данъкът върху добавената стойност (ДДС) не зависи от регулатора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР