Цената на един футболист винаги е условна и зависи от

...
Цената на един футболист винаги е условна и зависи от
Коментари Харесай

Кой футболист от елита е повишил най-много цената си? Отговорът ще ви изненада

Цената на един футболист постоянно е условна и зависи от разнообразни съставни елементи. В българското състезание рядко ставаме очевидци на гръмки изходящи прехвърляния. В последните години такива вършат Лудогорец и ЦСКА, по-рядко Левски. Славия също съумя да пласира някои от своите гении зад граница, въпреки че такива като Андреа Христов и Калоян Кръстев се завърнаха безславно на " Овча Купел ".

От началото на сезона в елита множеството футболисти на водещите ни тимове са повишили пазарната си стойност, други, разумно, са я намалили.

ТОПСПОРТ употребява данните на авторитетния уебсайт transfermakrt.com , с цел да направи Топ 10 на играчите, които с представянето си на терена, са покачили цената си. В класацията има едвам един футболист, които не играе в Лудогорец, Левски или ЦСКА.
 Даниел Боримиров: В Левски нещата не са добре - треньорите се уволняват бързо
Даниел Боримиров: В Левски нещата не са добре - треньорите се уволняват бързо

" Синята " легенда с изявление за немския " Кикер "

Може би ненапълно изненадващо водач е отбранителният халф на Лудогорец Стефан Баджи . Сенегалецът е оценен на 650 хиляди евро след прехвърлянето си от Бурсаспор през лятото, до момента в който в този момент е покачил цената си съвсем четири пъти - коства 2,5 млн. евро.
 Снимка 439615
Източник:

Второто място е за трима футболисти от родните грандове. Голмайсторът на Левски Найджъл Робърта също бележи прогрес. Нидерландецът е оценен на 700 хиляди евро, до момента в който в този момент цената му е скочила на 1,5 млн. евро. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков също е нараснал цената си с 800 хиляди евро - от 2,7 млн. евро на 3,5 млн. евро. Същото важи и за нападателя на ЦСКА Евандро . Бразилецът стартира впечатляващо сезона, само че в последно време бележи сериозен спад във формата си. Това обаче не се отразява на цената му. Десетката на " алените " я е нараснал с 800 хиляди евро до 2 млн. евро.
 Снимка 469484
Източник:

Третата позиция е за израелският плеймейкър на Лудогорец Дан Битон . Халфът пристигна през лятото в Разград за заместител на Марселиньо, само че досега не се оправя по никакъв начин добре с тази роля. При новият ментор Павел Върба той съвсем не играе. Въпреки това бележи скок в цената си със 750 хиляди евро. През лятото той е бил оценен на 750 хиляди евро, а в този момент коства 1,5 млн. евро.

Сериозен нарастване на цената си е направил и вратарят на ЦСКА Густаво Бусато . Бразилецът съумя да измести Витаутас Черниаускас и се трансформира е основен състезател за " алените ". Поради това той към този момент коства 1 млн. евро, съгласно transfermakrt. При идването си на " Армията " цената му е едвам 300 хиляди евро.
 Боян Йоргачевич пред ТОПСПОРТ за публиката на Левски, треньора Хубчев и
Боян Йоргачевич пред ТОПСПОРТ за публиката на Левски, треньора Хубчев и " сините " фантазии за трофей

" От клуба няма да сбъркат с привличането на вратаря Зоран Попович - той е звяр "

Пети се подрежда младата звезда на Левски Станислав Иванов . Офанзивният футболист изигра доста мощна есен под управлението на Петър Хубчев, заради което подвига цената си от 200 хиляди евро до 800 хиляди евро.

Непосредствено след него е новото попълнение на " сините " Деян Лозев . Десният бранител е оценен на едвам 50 хиляди евро, до момента в който бе част от Арда. Трансферът на " Герена " усилва цената му с 550 хиляди евро.
 Снимка 468439
Източник:

Седмото място се дели от трима футболисти на Лудогорец, чието предстяване им носи покачване в цената с по 500 хиляди евро. Джоди Лукоки към този момент коства 3 млн. евро, а вратарят Пламен Илиев с половин милион по-малко. Един от грешниците в четвъртфинала за Купата на България против Левски Мавис Чибота е оценен на 2 млн. евро.
 Снимка 469303
Източник:

Осми е един от най-добре представящите се играчи на ЦСКА Брадли Мазику . Левият бранител бързо завоюва борбата с Жеферсон за титулярно място. В началото на сезона африканецът коства 300 хиляди евро, само че към този момент цената му е 750 хиляди евро.

Изненадващо девети се подрежда различен футболист на " алените " - Вив Соломон-Отабор . Нигериецът е измежду най-слабите на " Армията ", само че все пак от transfermakrt.com усилват цената му с цели 400 хиляди евро до 600 хиляди евро.

Десетката се добавя от Али Соу . Гамбиецът, който по този начин и не може още веднъж да откри головия си усет, е повишил цената си с 300 хиляди евро до 2,8 млн. евро. Подобно нарастване на цената си бележи и халфът на Царско село Уесли Ната . В момента звездата на столичани коства 500 хиляди евро.
 Снимка 469833
Източник:

ТОП 10:

1 . Стефан Баджи (Лудогорец) - нарастване на цената с 1,850 млн.

2 . Найджъл Робърта (Левски) - 800 хиляди евро.

Антон Недялков (Лудогорец) - 800 хиляди евро

Евандро (ЦСКА) - 800 хиляди евро

3 . Дан Битон (Лудогорец) - 750 хиляди евро

4 . Густаво Бусато (ЦСКА) - 700 хиляди евро

5 . Станислав Иванов (Левски) - 600 хиляди евро

6 . Деян Лозев (Левски) - 550 хиляди евро

7 . Пламен Илиев (Лудогорец) - 500 хиляди евро

Джоди Лукоки (Лудогорец) - 500 хиляди евро

Мавис Чибота (Лудогорец) - 500 хиляди евро

8 . Брадли Мазику (ЦСКА) - 450 хиляди евро

9 . Вив Соломон-Отабор - 400 хиляди евро

10 . Али Соу (ЦСКА) - 300 хиляди евро

Уесли Ната (Царско село) - 300 хиляди евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР