Цената на боба задмина тази на свинското месо. Оказва се,

...
Цената на боба задмина тази на свинското месо. Оказва се,
Коментари Харесай

УНИКУМ: Бобът по-скъп от пържолите за Коледа

Цената на боба задмина тази на свинското месо. Оказва се, че тази година постните ястия за Бъдни вечер ще излязат по-скъпо от трапезата за Коледа, когато се употребяват мръвки.

Проверка по магазините откри, че сега кг зрял боб излиза сред 6 и 8 лв., а свинският врат без кост може да се купи за 6-6.50 лв. килото.

По-високите цени на фасула накараха търговци да оферират по-малки на грамаж опаковки и към този момент всеобщо има такива по 500 или 800 грама, демонстрира инспекция на " Телеграф ".

Така да вземем за пример една от огромните компании предлага смилянка за 7.38 лева за кило, като на щандовете се оферират пакети от 500 грама за 3.69 лева Има и опаковки по 800 грама за 5.80 лв..
свързани новини8590на 31.03.2016
Причината за високите цени на фасула е неприятната годишна продукция през тази година, разяснява шефът на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Освен това през последните години има забележителен спад на производството му у нас, което също способства за повишаването. Влияние оказват и по-високите цени на горивата, разяснява Иванов. Според специалисти у нас се продава и доста вносна продукция, най-вече от Казахстан, Китай и други държави
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР