"Цената, която Русия плаща за войната, е много по-висока, отколкото

...
"Цената, която Русия плаща за войната, е много по-висока, отколкото
Коментари Харесай

Политолог: Трябва да си зададем истински въпроса Не е ли време за директна военна намеса в конфликта в Украйна?

"Цената, която Русия заплаща за войната, е доста по-висока, в сравнение с някой си е представял, включително стратезите и съветниците на Владимир Путин в Москва. Путин не може да си разреши да загуби тази война макар цената, която заплаща. Тук поражда резонният въпрос доколко той може да ескалира този спор. "

Това сподели Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor " по

Мотивите, които движат тази война не стават ясни, само че усилието продължава. Налице е прегрупиране на съветските елементи, само че няма даже и обикновен опит за диалог по тематиката за прекъсване на военните дейности.

По думите на Панчугов задачата на военния спор е смяна на стратегическата ориентировка на Украйна, т.е. надзор върху цялата територия на Украйна и опит да се смени политическият режим в Киев.

Към момента наподобява, че Русия губи войната, което още повече стимулира търсенето на тактика, която да докара до поврат. В теорията на военната тактика има нещо, което се назовава „ да ескалирате спора, с цел да го деескалирате”, което всъщност значи да се покаже решителност за потреблението на тактически нуклеарни оръжия.

Що се отнася до възможното участие на Финландия и Швеция в НАТО събеседникът уточни, че става все по-очевидно, че Русия ще бъде възприемана за откровена опасност за страните, с които тя граничи заради неналичието на предвидимост в дейностите на Путин.

„ Непредвидимостта и радикализацията на Кремъл е всеобща заплаха”.

Наложените наказания против Русия не станаха причина съветското публично мнение да изиска политическа смяна – нещо, на което всички се надяваха. Но надали в скоро време ще забележим същинска съпротива на режима, сподели Панчугов. Според него изолацията на Русия ще я радикализира и постигането на решение ще стане невероятно.

Българската национална сигурност може да се подсигурява единствено през прекъсване на спора в Украйна и страната ни би трябвало да взе участие в това изпитание, акцентира събеседникът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР