Целта на войната от гледна точка на Владимир Путин е

...
Целта на войната от гледна точка на Владимир Путин е
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Русия не може да спечели тази война. Най-големият риск са безумията, които може да извърши Путин

" Целта на войната от позиция на Владимир Путин е извънредно неразбираема. Русия не може да завоюва тази война, само че не знаем какви безумия може да извърши Путин. Това е най-големият риск. Обявената готовност цели в допълнение да смачка хората в Русия. Всички недоволни ще бъдат или пратени на фронта, с цел да загинат, или пратени в пандизите, или ще бъдат принудени да станат дезертьори, изгнаници в чужбина ".
 
Това сподели пред БНР военният специалист Велизар Шаламанов, някогашен длъжностен министър на защитата.
 
И добави, че елитът в Русия е основан изкуствено посредством принуждение и принуда от съюза сред Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и проведената престъпност:
" Този хайлайф е обвързван със зависимости, идеологическа обязаност. След измененията се трансформира в хайлайф от сътрудници на Държавна сигурност и проведена престъпност въз основата на куфарчета с пари от очевидни закононарушения, търговия с опиати и оръжия. Такъв хайлайф не може да води Русия в вярната посока ".
 
Според него значителен проблем е намесата на Путин, в това число на тактическо равнище:  " Русия се крепи на армията. Това, което прави той, е на практика да я унищожи ".

Военният специалист уточни действителните закани за страната ни - потребление на нуклеарно оръжие, нуклеарна повреда, всеобща бежанска вълна, ескалация на войната, засилени хибридни кибер офанзиви.
 
" У нас не беше призован Съветът по сигурността и не беше направена ясна позиция, основана на данни, на продан на информация със службите на нашите съдружници. Президентът свика консултативна среща, в която зададе някаква рамка, която министър председателят в този момент следва, само че тя отклонява фокуса на държавното управление от действителните закани и опасности, които нямат директна връзка с експанзията на Русия.
 
Това е изместване на фокуса, дезориентация на бранша за сигурност. Поради неумението да се ръководят рецесии най-после те се стоварват върху армията - бежанска рецесия, наводнения, пожари, пандемия. Армията е дребна, с дребен бюджет и с блокирана стратегия за превъоръжаване ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР