Целта на Русия е постепенното разграждане и поетапно преформатиране“ на

...
Целта на Русия е постепенното разграждане и поетапно преформатиране“ на
Коментари Харесай

Близък до Кремъл заяви, че целта е „демонтирането“ на Украйна като държава

Целта на Русия е " последователното разграждане и поетапно преформатиране “ на Украйна, съобщи близкият до Кремъл съветски анализатор Пьотр Акопов оповестен в съветската държавна осведомителна организация „ Новости “. Той назовава украинската страна „ тази територия “. По думите му, предвид на тази цел „ военната интервенция “ ще продължи дълго.

След като желанията на Владимир Путин за блицкриг в Украйна се провалиха, Акопов декларира, че Русия е трансформирала тактиката, само че не и тактиката.

Акопов преповтаря казаното през вчерашния ден от съветския военачалник Рустам Минекаев, който разгласи, че Кремъл цели определяне на надзор над цялото украинско крайбрежие от Донбас на изток до Молдова на запад. Така Русия би стигнала до Приднестровието – окупирана от Кремъл територия на Молдова.

" За евакуиране на нашите войски, от която и да е от окупираните територии, не може да става и дума. Ако приемем, че задачата на втората фаза е установяването на надзор над южната част на Украйна, то би трябвало да осъзнаем, че и третата фаза е неизбежна - надзор над цяла Новорусия ", твърди Акопов, представен от БГНЕС.

Аспирациите на съветските националистически кръгове за основаване на Новорусия включват източната и южната част на Украйна, както и Харковска област.

Според Акопов, в случай че Русия завладее целия юг на Украйна, „ може да не се наложи Русия да завладява Киев и Лвов “, тъй като Украйна „ като цяло ще стартира да се разпада ".

Напомняме, точно при боевете край Киев съветската войска претърпя неуспехи, които я принудиха да се изтегли.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР